Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sós és édes kalács 1 tésztából

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót és a cukrot elkeverjük a meleg tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, jól összegyúrjuk a liszttel és a tojással (nyújtható állagú tészta kell, ha lágy lisztezzük, ha kemény, tejjel lágyítjuk). Letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük. Amíg az egyik kel, elkészítjük a másik tésztát is, és azt is kelni hagyjuk.
  2. A sonkát apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a cukrot és megszórjuk fahéjjal.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen gáztepsi nagyságú téglalapra nyújtjuk. A hosszabb felét éles késsel 1 cm szélesen, 10 cm hosszan bevagdossuk. Az egyik tésztát megkenjük tormával, megszórjuk sajttal és sonkával. Feltekerjük úgy, hogy a bevágott csíkok legyenek a tetején. A végeit összenyomjuk, hogy karika formájú legyen. A másik tésztával ugyanezt tesszük, csak pudinggal kenjük meg.
  4. Tojással megkenjük a kalácsok tetejét, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss