Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös bableves füstölt tarjával és csipetkével

> 90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.

Másnap a hagymákat apróra vágom. A répákat, a zellergumót és a krumplit megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem- és zellerzöldet nagyobb darabokra vágom.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarjadarabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.

A végén öntök bele vörösbort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet, s díszítem chilipaprikával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss