Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tarkedli III.

MME MME
5/5
75 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 45 darabhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 csapott teáskanál kristálycukor
  • 2 dl langyos tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • Az ízesítéshez:
  • lekvár
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, kezünkkel jól elkeverjük, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson.

Ezután a liszthez hozzáadjuk a sót, a főtt, áttört burgonyát és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk. 10 perc dagasztás után a tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen körülbelül 45 percen át kelesztjük.

A két-háromszorosára kelt tésztát darabokra szaggatjuk, és forró olajban -egyszerre 5-6 darabot, egyszer forgatva - kisütjük.

A kisült tarkedliket egy szalvétával fedett tálcán szétterítjük. Lekvárral és/vagy porcukorral ízesítve, a sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!

Megjegyzés

A receptet a Kötegyáni Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói küldték. :)

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss