Előkészítés: A káposztát - ha túl savanyú hideg vízzel átöblítjük - kinyomkodjuk, összevágjuk, és sós vízben 15 percig főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A leveskockákat 1 liter vízzel felforraljuk. A kolbászt vékony karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, és felöntjük a marhahúslevessel. Hozzáadjuk a kolbászt, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 10 percig forraljuk. Beletesszük az előfőzött káposztát, és kb. fél óra alatt készre főzzük. Petrezselyemmel megszórjuk, tejföllel megöntözzük és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre