Szegedi kolbászos leves

MME MME
1 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A káposztát - ha túl savanyú hideg vízzel átöblítjük - kinyomkodjuk, összevágjuk, és sós vízben 15 percig főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A leveskockákat 1 liter vízzel felforraljuk. A kolbászt vékony karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, és felöntjük a marhahúslevessel. Hozzáadjuk a kolbászt, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 10 percig forraljuk. Beletesszük az előfőzött káposztát, és kb. fél óra alatt készre főzzük. Petrezselyemmel megszórjuk, tejföllel megöntözzük és forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss