Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás lepény

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 30 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál almalé
  • 2,5 dl zöldségleves kockából
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor snidling
  • 2 tojás
  • 25 dkg köményes kemény sajt szeletben

Elkészítés

Előkészítés: A tésztához a vajat a tojással, a tejjel, a liszttel, egy csipet sóval összegyúrjuk, cipóvá formázzunk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben a káposztát leöblítjük, lecsepegtetjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sütőt 200Cº fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, ropogósra sütjük benne a szalonnát. Hozzáadjuk a káposztát, ráöntjük az almalevet és a zöldséglevest, és fedő alatt 5 percig pároljuk. A káposztát a mustárral, sóval, borssal fűszerezzük, belekeverjük a tejfölt, és 3-4 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A snidlinget leöblítjük, összevágjuk. A tojással együtt a kihűlt masszához keverjük. Kivajazunk egy tepsit. A tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe nyomkodjuk, villával több helyen megszurkáljuk. A tésztára borítjuk a káposztás masszát, befedjük a sajttal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Paradicsomsalátával nagyon finom!

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 966 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek