A megtisztított és felkockázott sütőtököt egy nagy pohár vízzel és kevés sóval 20 perc alatt megfőzzük.Amikor már omlósan puha, szűrőbe tesszük, és hagyjuk, hogy lecsepegjen.
Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet, egy csipet sót, a lágy vajat, a sütőport, a rumot és a tojások sárgáját egy fakanállal összekeverjük. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a villával összetört sütőtököt, majd a lisztes keverékhez adjuk, és egyneművé keverjük.A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.
Ezután előmelegítjük a gofrisütőt, és a hagyományos módon megsütjük. Porcukorral meghintve, juharsziruppal (vagy más, ízlés szerinti öntettel) kínáljuk.