Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtmártásos farfalle

MME MME
2/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát forró, sós vízben – melyhez az olajat is hozzáadtuk –, az előírt ideig főzzük, majd leszűrés után melegen tartjuk. A margarinból (vajból), a lisztből és a tejből híg besamelmártást készítünk, belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, és állandóan keverve sűrűsödésig összeforraljuk. A reszelt sajtot a kész forró mártásban addig keverjük, míg a sajt elolvad, és az apróra vágott bazsalikommal ízesítjük. A mártást a kiadagolt tésztára öntve tálaljuk, bazsalikomlevéllel díszíthetjük. Önálló ételként fogyasztható.

Energia: 1935 kJ/463 kcal
Szénhidrát: 48,9 g

Ezek is érdekelhetnek