Rumos puncsszelet

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztből, a tojássárgájából, a zsírból, a cukorból, a vaníliás cukorból, a sütőporból és a tejből tésztát gyúrúnk, majd három felé osztjuk. A tésztákat vékony téglalappá nyújtjuk - az egyiket nagyobbra, mint a másik kettőt. Addig sütjük őket, míg aranybarna színük nem lesz. (170 fokon kb. 30 percig)
  2. Ha a lapok megsültek, a nagyobb lapot hideg vaníliás tejben megáztatjuk, és villával jól összetörjük.
  3. A krémhez a vajat a cukorral és kevés kakaóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a megáztatott morzsát, és összedolgozzuk. Rummal ízesítjük, és ezzel a krémmel töltjük meg az egyik lapot, a másikat pedig a tetejére tesszük.
  4. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett felverjük, és rákenjük a tészta tetejére. Csak másnap szeleteljük. Hosszúkás darabokra vágjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss