Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos-sörös pulykasült

MME MME
120 perc
mester
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A pulykacombokat befűszerezzük kevés sóval, borssal, rozmaringgal és jócskán a grill fűszerrel,
megspékeljük fokhagymával és füstölt szalonnaszeletekkel. 2-3 órát hűtőben állni hagyjuk, hogy a fűszerek a hússal összeérjenek.

Tepsibe rakjuk, majd az egészet betakarjuk baconszeletekkel. Nyakon öntjük 1 üveg sörrel, letakarjuk fóliával, így sütjük közepes lángon (180 fok) 50 percig.

Ezután levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük, miközben sörrel locsolgatjuk. Ropogósra, pirosra sütjük.

Sült krumplival, párolt rizzsel, illetve a
reformkonyha híveinek zöldkörettel vagy könnyű salátával tálalhatjuk.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss