Elkészítés: A lecsós krumplijoz a hozzávalókat sütőtálba vagy tepsibe halmozod. Zsiradékra nincs szükség! Kezdd a krumplival, sózd meg kicsit, őrölj borsot rá. Jöhet a hagyma, a fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom. Erre is tegyél egy kis sót, borsot, aprítsd rá a zöldfűszereket, majd mehet az egész a sütőbe. Ha nincs teteje a táladnak, fóliázd le. A fólia alatt középmeleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.
A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaringszálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-megöntözzük, így ropogósabb lesz a bőre. A rozmaring a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.
A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk.