Elkészítés: A csirkemelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe. Fontos, hogy a liszt szép színes legyen a pirospaprikától és a borstól, és így beborítjuk vele a burgonyát, majd a hússzeletekre sok hagymakarikát teszünk. Ismét jön a burgonya. Végül a tejfölt tejszínnel és egy kanál olajjal jól kikiverünk, és egyenletesen ráöntjük a tetejére. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon 1,5 órát sütjük. Aikor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, majd még úgy 10 percig pirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre