Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello torta

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Mandulás piskótához:
  • 6 nagy tojás, szoba hőmérsékleten
  • 1 csésze (200 g) cukor
  • 1 csésze (100 g) őrölt mandula
  • 1 csésze (125 g) liszt
  • 1 teáskanál (5 g) mandula kivonat
  • Fehér csokoládé cukormáz
  • 7 oz (200 g) fehér csokoládé
  • 3 evőkanál (45 g) konzerv kókusz tej
  • 9 oz (250 g) Mascarpone sajtot, szoba hőmérsékleten
  • 2 csésze (500 g) tejszín, 35% zsír, hűtve
  • 1/4 csésze (30 g) porcukor
  • 1/2 csésze (40 g) cukrozatlan kókuszreszelék
  • 1 teáskanál (5 g) kókusz kivonat
  • Díszítéshez:
  • 1 konzerv kókusz tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg apróra vágott mandula
  • Raffaello bon-bon 6 db
  • Fehér csokoládé forgács opcionális

Elkészítés

  1. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Készítsük el a mandulás piskótát. Külön verjük fel a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá. Adjunk hozzá egy csipet sót is. Egy kis tálban keverjük össze a tojás sárgáját a mandula kivonattal, és keverjük őket a felvert fehérje habhoz lazán körkőrösen keverve. Fokozatosan adjunk hozzá őrölt mandulát és a lisztet, és óvatosan adagoljuk bele a tésztába. Öntsük a tésztát az előkészített formába. Süssük 25-40 percig, amíg enyhén aranysárga színt nem kap, illetve tűpróbát is végezhetünk. Hagyjuk hűlni 10-15 percig. Vegyük ki a formából a piskótát, és így hűtsük le tegyük egy állványra. Közben előkészítjük a csokimázat. Helyezzük a csokoládét és a kókusztejet egy hőálló tálba és hagyjuk elolvadni, forró vízgőz felett. Egy nagy tálban keverjük össze Mascarpone sajtot simára keverünk porcukorral és kókusz kivonattal. Fokozatosan keverjük bele a tejszínhab és fehér csokoládé keverékét. Fedjük le és hűtőszekrényben, amíg készen áll a használatra. Állítsuk össze a tortát . Három lapba vágjuk el a piskótát.Megkenjük a krémmel mindegyik lapot, a tetejét,és oldalát is.Megszórjuk aprított kókusz a tetején és oldalán a tortát, és hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. Díszíthetjük Raffaello bon-bon fehér csokoládé forgács és az apróra vágott mandulával.

Ezek is érdekelhetnek