Az aszalt gyümölcsöket 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A vizet leöntjük, a gyümölcsöket feldaraboljuk, majd leöntjük a borral. A megmosott húst csíkokra vágjuk. Besózzuk és megforrósított vajon pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a meghámozott, cikkekre vágott almát és körtét, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket is a borral együtt. Mézzel, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük és összepároljuk. A pulykacsíkokat a gyümölcsmártással leöntve, burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre