hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza-virág sonkával, gombával és kukoricával

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 80 dkg finomliszt
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2,8-3 dl langyos tej
  • 1 dl olaj
  • cukor
  • 1 csomag száraz élesztő
  • A pizzatöltelékhez:
  • 4 db gomba
  • 1 db hagyma
  • 8 szelet sonka
  • 2 dl kukorica
  • 5 dl paradicsompüré
  • oregánó
  • őrölt bors
  • cukor
  • őrölt babérlevél
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm és áttöröm, majd hagyom hűlni.

A tésztához a többi hozzávalóval együtt a langyosra hűlt krumplit is beleteszem a kenyérsütőbe, majd 1,5 órás keverő-kelesztő programmal a tésztát kidolgoztatom.

Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. Egy edényben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd belerakom az apróra vágott gombát és sonkát is, majd jöhet a paradicsompüré és a kukorica. Ezután ízlés szerint fűszerezem, az oregánót nem sajnálom, és kb. 10 percet főzöm, majd hagyom kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett asztalon 8 egyforma részre vágom. A tésztagombócokat kinyújtom fél cm vastag téglalapokra, 2-3 kanál tölteléket teszek az elejére, feltekerem, majd éles késsel 1,5-2 cm-ként bevagdosom, de nem teljesen. Ezután összetolom a két végét, az egyik vége lesz a közepe, a többin fél fordulatot tekerek, és virág formát kapok.

Ezután egy lapáttal átemelem a sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol a virágok szirmát az ujjammal kiigazítom, és még további tölteléket kanalazok mindegyikbe, hogy jó szaftos legyen.

Mind a 8 darabot ugyanígy elkészítem, miközben a sütőt előmelegítem 230 C fokra.

A pizzás virágok tetejére sajtot reszelek, és betolom a sütőbe, ahol 20 perc alatt megsül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss