hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pihe-puha mézeskalács

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet egy edénybe öntjük, és hozzáadjuk a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket (vagy fele-fele arányban őrölt fahéjat és szegfűszeget), a szódabikarbónát, és kézzel összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint vagy a vajat, mézet, tojást és a narancs lereszelt héját, majd az egészet egynemű masszává gyúrjuk. 
  3. A tésztát, a könnyebb kezelhetőség kedvéért, két részre osztjuk, majd az egyik felét lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és a kiválasztott formákkal kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, hozzátesszük a másik adag tésztához, és azt is kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  4. A figurákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól kb. 2 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben pontosan 10 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsin kihűlni. A mézeskalácsok azonnal puhák, nem kell fémdobozban tárolni.

    5 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KARÁCSONYI MÉZESKALÁCSOD >>> 

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss