Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erre figyelj nőnapkor: minden virágnak jelentése van

default user icon
MME
Ha virágot adsz vagy virágot kapsz, nem árt, ha tisztában vagy azzal, mi a virág jelentése – kellemetlen, sőt kínos pillanatoktól kímélheted meg magad.

Virág nélkül elképzelhetetlen egy ünnep, legyen szó születésnapról, névnapról vagy éppen a nőnapról. Ajándékozáskor jó, ha figyelembe veszed, mit szimbolizál a virág, de akkor sem árt képbe lenni a virágnyelvvel, ha neked kedveskednek vele.

Rózsa

A szerelem jelképe, ám nem mindegy, milyen színű. A piros rózsa olyan mély érzelmeket üzen, mint a szerelem és a vágy, de jelképezi a tiszteletet, a csodálatot és az odaadást is. A rózsaszín az ártatlanságot jelképezi, így fiataloknak tökéletes. A fehér rózsa a megbocsájtás, az új kezdet, a tisztaság és az alázat jelképe, a narancsos árnyalatú pedig az intenzív szenvedélyt, energiát jelenti. A sárga rózsa az egyetlen, aminek nincs romantikus sugallata: a barátság, az öröm szimbóluma.

Nárcisz

Az első tavaszi virágok egyike, nagyon gyakran adják az urak nőnapra kedvesüknek, kolléganőknek. Az újrakezdés, újjászületés, a tisztelet és a viszonzatlan szerelem jelképe. Csokorban boldogságot és örömet hoz, viszont egy szálat kapni szerencsétlenséget jelent!

Tulipán

Szintén kedvelt nőnapi virág, a nőiség jelképe, de szimbolizálja a sikert, a szerelmet és a gazdagságot is. A piros tulipán egyértelműen a szerelem virága, a sárga inkább a munkával kapcsolatos sikerekre utal.

Gyöngyvirág

Szintén nagyon kedvelt nőnapi virág. A szeplőtelenséget, belső szépséget szimbolizálja.

Jácint

A kék jácint az állandóság, a piros és a rózsaszínű a játékosság jelképe. A fehér jácint a megajándékozott szépségére utal, a sárga féltékenységet üzen, a lila pedig a bánat jelképe.

Gerbera

Mindegy, hogy csokor vagy egy szál, a vidámságot, a gondtalanságot jelképezi.

Frézia

Ez a nagyon színes tavaszi virág az ártatlanság és tapintatosság jelképe.

Írisz

A nőszirom a szókimondó nők tökéletes ajándéka. A lila virágok az okosságra utalnak, a sárga a szenvedély színe, a fehér a tisztaságé, a kék pedig a reményt szimbolizálja.

Szegfű

Csakúgy, mint a rózsa esetében, a szín sok mindenről árulkodik. A piros szegfű a szerelem és a csodálat jelképe, a sárga a csalódásé és az elutasításé. A rózsaszín szegfű a nő és az anya iránt érzett szeretetet szimbolizálja, a fehér az ártatlanságot és a tiszta szerelmet, míg a csíkozott szegfű egyértelmű elutasítást jelent.

Orchidea

Örök klasszikus, a szépség, a büszkeség és az érett báj hordozója. Kifinomult ízlésű hölgyek megfelelő ajándéka – az orchidea szeretete ugyanis érzékenységre, kifinomultságra utal.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss