Narancsos meggylekvár

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, lecsepegtetett magozott megy felét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a Koronás befőzőcukrot, majd az egészet leturmixoljuk.
  2. A narancsot felkarikázzuk, a magokat eltávolítjuk, majd a karikákat cikkekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb fazékba öntjük a befőzőcukros keveréket, hozzáadjuk a meggy másik felét, a narancsgerezdeket és a fahéjrudat, alacsony lángon főzni kezdjük, majd forrástól számítva nagyjából 4-6 percig főzzük.
  4. Az elkészült illatos lekvárból eltávolítjuk a fahéjrudat, és egy merőkanál segítségével fertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, majd lezárjuk az üvegeket, és hűvös, sötét helyen tároljuk fogyasztásig.

Nézd meg vidón is, hogyan készül a narancsos meggylekvár >>>

A videó megjelenését támogatta a Koronás Cukor!

Megjegyzés

2 darab 0,75 l-es üveghez - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss