Elkészítése: A kacsát megtisztítjuk, a “tokokat” a bőréből kihúzzuk. A szárnyas belsejét sóval, borssal bedörzsöljük, a bőrét megszurkáljuk. A kétféle répát a vajon kevergetve kissé megpirítjuk, és a kacsát beletéve körös-körül átsütjük. A borral felöntjük, a babérlevelet beledobjuk, és fedő alatt, időnként megfordítva jó puhára pároljuk. Közben a narancsot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, tíz percig főzzük. A narancs fehér héját lebontjuk, eldobjuk, a húsát kockákra vágjuk, a narancshéjhoz adjuk, és még öt percig forraljuk. A megpuhult kacsát a levéből kiszedjük, és letakarva félretesszük. A pecsenyeléről a tetején lévő zsírt evőkanállal leszedjük (ezt majd hidegen kenyérre kenhetjük). A narancsos lét a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, és mártássá forraljuk. A kacsát feldaraboljuk, forró tálra rakjuk, és kevés narancsos pecsenyelét szűrünk rá. A harmadik, megtisztított, felszeletelt naranccsal díszítjük, és a maradék, kis tálkába szűrt pecsenyelével és burgonyapürével kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre