Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-krémes

75 perc
rafinált
átlagos
24 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tojást, a mézet, a margarint, a tejet és a porcukrot egy edényben, gőz fölött, tíz percig kevergetve melegítjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, tésztává gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
  2. A tésztalapokat egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és 170 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.
  4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kihűlt mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár  kerüljön. Hagyjuk kihűlni és a tetejét kicsit lepréseljük. Ezután bevonjuk a gőz fölött, tejszínnel megolvasztott csokoládéval.

MÉZES-KRÉMES DIÓSAN>>> 

MÉZES KRÉMES - KÓKUSZOS KRÉMMEL>>> 

MÉZES KRÉMES KÉTFÉLE KRÉMMEL>>> 

Megjegyzés

A receptet Feketéné dia külde. - Feketéné dia

Ezek is érdekelhetnek

Friss