Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-fahéjas muffin

MME MME
1/5
45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra), a 12 darabos muffinsütőformába belehelyezzük a muffinpapírokat.
A lisztet a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal alaposan összekeverjük. A tojást, a tejet, az olajat, esetleg 2-3 evőkanál meggylevet kézi habverővel elkeverjük. Ezek után gyorsan összeelegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, végül a tésztába kanállal beleforgatjuk a meggyet. Eloszlatjuk a sütőformában, és 20-25 percig, középső rácson készre sütjük. Kihűlés után, tálalás előtt esetleg meglocsolhatjuk még a befőtt levével.

Megjegyzés

Az elkészült tészta kicsit ragadós lesz, ezért nehéz gyorsan beleadagolni a formába, de megéri vesződni vele, mert nagyon szépen feljön, a meggy pedig ellensúlyozza a teljes kiőrlésű liszt szárazságát. - MME

Ezek is érdekelhetnek