Elkészítés: Először főzzünk marhahúslevest a szokásos módon.
Ha elkészült, vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk le, és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját, a kihűlt sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót, ízlés szerint borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojáshabot. Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá némi zsemlemorzsát.
Jól formázható, sűrű masszának kell lennie, amiből kb. 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre