Elkészítés: A tésztához a tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot, a likőrt és a vaníliás cukrot, majd további 2 percig verjük. A sütőporral és a kávéval elkevert lisztet 3 részletben hozzáadjuk, és krémesre dolgozzuk.
Süőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és 180 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt a habfixálókkal felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kávét, tovább verjük.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a hab felével, befedjük a piskótalappal, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk a pirított mandulalapokkal és csokoládét reszelünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!