Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós pacal bográcsban

MME MME
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pacal megabálva, felcsíkozva
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • majoránna
  • A lecsóhoz:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej hagyma
  • 50 dkg paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is)
  • 50 dkg paradicsom
  • bors
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés

Elkészítés: A zsíron megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, rátesszük a felcsíkozott pacalt, meghintjük és elkeverjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel, borral vagy marhahús alaplével, és addig főzzük, amíg a pacal megpuhul. Ha kell, többször pótoljuk a folyadékot.

A pacalt időnként kóstoljuk, hogy hogyan puhul, mert minden pacal más.

Amíg a pacal fő, elkészítjük a lecsót. A szalonnát kockára, a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk.

Ha kész a pacal, tálba merjük, majd a bográcsba dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk, hozzáadjuk a a felaprított zöldségeket, átforgatjuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a pacalt, és készre főzzük.

Dúsíthatjuk a pacalt még sertéskörömmel vagy babbal (ezt 24 órára áztassuk be a főzés előtt), ezeket a pacallal együtt főzzük. Ínyencek a végén akár parmezánnal is megszórhatják a tetejét.

Tálalhatjuk friss kenyérrel, főtt krumplival, de akár tarhonyával is.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatosan itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss