Paprika

Receptek paprika hozzávalóval

Leírás

A paprika Dél-és Közép-Amerikában őshonos zöldség. Rengeteg fajtája létezik, távoli rokona a paradicsomnak és a burgonyának is.

Hazánkban népszerű nyersen, sütve és főzve is. Amennyiben sikerül kemény húsú, ránctalan, üde szárú paprikákat vásárolnunk, úgy nem kell tartanunk attól, hogy hamar fonnyadttá válnának. Akkor se essünk kétségbe, ha ez bekövetkezne, hiszen tradicionális ételünk, a lecsó elkészítéséhez a paprika még ilyenkor tökéletes.

Mikor vedd?

Az év bármely napján megvásárolhatjuk, de szezonja valójában tavasztól őszig tart.

Hogyan tárold?

A paprika nem szereti a túl hideget és a túl meleget sem. Tároljuk hűvös helyen, de 8 fok alatti hőmérséklet nem ideális számára.
Tápérték(100 g)
27 kcal Energia
0.2 g Zsír
5.4 g Szénhidrát
1 g Fehérje
Paprika receptek (1681 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.