Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes madártej szelet

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 db tojássárgája
  • A tetejére:
  • 3 dl cukrászhab
  • csokidara

Elkészítés

  1. A krémes madártej szelet tésztájához a cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 35x35 cm-es tepsibe simítjuk egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a pudingport a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tojások sárgáját, jól elkeverjük, majd elzárjuk a gázt. Hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg tojásos-pudingos krémet, és elektromos habverővel kihabosítjuk. (Ha a krém picit lágy lenne, tegyük a hűtőbe egy kicsit.)
  4. A kihűlt tésztára kenjük a pudingos krémet. A tejszínhabot felverjük keményre, és a puding tetejére simítjuk. Megszórjuk csokidarával, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek