Krémes madártej szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • sütőpor
  • vaj
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • tej
  • pudingpor
  • tojás
  • cukrászhab
  • csokidara

Elkészítés

  1. A krémes madártej szelet tésztájához a cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 35x35 cm-es tepsibe simítjuk egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a pudingport a hideg tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük, mikor kezd sűrűsödni, hozzáöntjük a tojások sárgáját, jól elkeverjük, majd elzárjuk a gázt. Hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg tojásos-pudingos krémet, és elektromos habverővel kihabosítjuk. (Ha a krém picit lágy lenne, tegyük a hűtőbe egy kicsit.)
  4. A kihűlt tésztára kenjük a pudingos krémet. A tejszínhabot felverjük keményre, és a puding tetejére simítjuk. Megszórjuk csokidarával, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

Ajánljuk még:


Ezek is érdekelhetnek

Friss