Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kozáksapka (hólabda)

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd fokozatosan a felvert tojásokhoz adjuk. A tésztát tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük egy kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet, és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat. (Simább lesz a krém, ha gépi habverővel is keverjük.)
  3. Ha kihűlt a piskóta, 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, a közepét és oldalát megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
  4. A csokoládét vízgőz fölött felolvaasztjuk, és belekeverjük a vajat. Ezután a sütik tetejét csokimázzal bevonjuk. Végül 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen.

Megjegyzés

Nálunk a karácsony nem múlhat el kozák sapka sütemény nélkül. A család egyik kedvence, ezért boldogan készítem el nekik.
- nyirfacukor

Ezek is érdekelhetnek

Friss