Körtés csirkecomb

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, a bőrüket lehúzzuk, eltávolítjuk róluk a zsírt is, majd sózzuk és borsozzuk mindet.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal, majd megpirítjuk benne a combokat.
  3. A körtéket megmossuk, félbevágjuk, hozzáadjuk a húshoz a fahéjjal együtt. Felöntjük a körtelével és az alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk a húst.
  4. Végül levesszük a fedőt, és zsírjára pirítjuk a csirkecombokat. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.


Megjegyzés

Tipp: A hús-gyümölcs párosítás mindig finom. Engedd szabadon a fantáziádat, használj szilvát, szőlőt,almát, illetve sertést vagy pulykát.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss