Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, besózzuk. Ecetes vízbe tesszük a borral a megtisztított hagymát, beletesszük a szegfűszeget, a petrezselyemgyökeret, a babérlevelet, a feldarabolt citromot héjastól, a borsszemeket, és jól felforraljuk. Puhára főzzük benne a csirkedarabokat, kiszedjük, kevés citromlevet öntünk rájuk, hogy fehérek maradjanak, és mélyebb tálba rakjuk. A levet tovább főzzük, esetleg utánaízesítjük, beleöntjük a kevés vízben feloldott zselatint, a felvert tojásfehérjét, s a tűzön erősen verve lassan felforraljuk. Forrás után kendőn átszűrjük, lehűtjük, és a csirkére öntve megfagyasztjuk. Citromszeletekkel és petrezselyemzöldjével díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre