Szegfűszeg

Receptek szegfűszeg hozzávalóval

Leírás

Bár a szegfűszegről elsősorban egy jó pohár forralt bor, az illatozó mézeskalács vagy egy omlós gyümölcskenyér jut eszünkbe, érdemes nem csak télen, hanem az év minden napján hasznosítani ezt a sokoldalú, kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízű alapanyagot. 

A fűszert elsősorban sütemények, kompótok, befőttek, paradicsomos- és boros ételek, mártások, szószok ízesítésére használják. Fahéjjal kombinálva különleges ízt ad a szörpöknek, bóléknak, és természetesen a forralt bornak is. Olaját kozmetikai szerek gyártásánál és a likőriparban is alkalmazzák. 

Mikor vedd?

Az év bármely szakában kapható.

Hogyan tárold?

Száraz, fénytől védett, hűvös helyen tárolandó.
Tápérték(100 g)
274 kcal Energia
13 g Zsír
31.6 g Szénhidrát
6 g Fehérje
Szegfűszeg receptek (699 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.