Elkészítés:
1.) 4 réteslap egy rúdhoz.
2.) Töltelék elkészítése: A túrót összekeverem a tejszínnel, a tojássárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukorral, a csipet sóval, a reszelt citromhéjjal és a rumaromába áztatott mazsolával. A meghámozott almát lereszelem, meghintem a fahéjjal, majd összekeverem a túróval.
3.) Egy nedves konyharuhára terítem az első réteslapot, lefröcskölöm olajjal. Ráterítem a 2. réteslapot, szintén megolajozom, ahogy a 3. és a 4. réteslapot is. A negyedik réteslap olajozása után megszórom (vékonyan) zsemlemorzsával, hogy ne áztassa el a töltelék. Elterítem rajta a töltelék felét (a második felét a következő rúdhoz használjuk fel). A nedves konyharuha segítségével feltekerem a rudat.
4.) Kizsírozott tepsibe fektetem a rudakat, megolajozom őket és előmelegített sütőbe teszem. Nem túl erős lángon úgy 15 percig sütöm.
5.) Ha a rétes kihűlt, megszórom fahéjas porcukorral. Felszeletelem, majd a szeleteket kistányérokra rakom, leöntöm vaníliás desszertszósszal és tejszínhabbal dekorálom. (Vaníliás szósz helyett egy gombóc vaníliás fagyival is tálalhatjuk.)