Joghurtos sztracsatella torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg átszitált liszt
  • A krémhez:
  • 2 dkg zselatin
  • 60 dkg natúr joghurt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé (akinek szimpatikusabb a tejcsokoládé, azzal is készítheti)
  • 3 dl felvert habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd dolgozzuk bele a lisztet. Töltsük a masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es kapcsos formába, és süssük 160 fokon 35 percig. Majd hagyjuk kihűlni.

A zselatint oldjuk fel 1,6 dl vízben és melegítsük fel. A joghurtot a cukorral keverjük el, és ha a zselatin már langyosra hűlt, keverjük hozzá. A reszelt csokit is szórjuk bele. A tejszínhabot verjük habbá, és forgassuk a krémbe. A krémet hagyjuk kicsit állni.

A tortalapot a tortatálra borítjuk, és a sütőforma kapcsos peremét a lap köré illesztjük. A krémet beletöltjük, és a hűtőben 2 óra alatt megdermesztjük.

A tortagyűrűt leemeljük. A tejszínt a díszítéshez a kakaóporral felverjük habnak. 3-4 kanál habbal az oldalát bevonjuk, a többivel habzsákból díszítjük.

Megjegyzés

Lehet babapiskótával kirakott tortaformában is készíteni, ekkor nem kell lapot sütni. Ilyenkor a kakaós habot az aljába teszem, és úgy rakom rá a krémet. Így is nagyon mutatós.
- ciluska77

Ezek is érdekelhetnek

Friss