Olvasszunk meg 175 g csokoládét. A tojásokat válasszuk szét. A vajat a cukorral verjük addig, amíg világos és habos nem lesz, majd keverjük bele a mandulát, a tojások sárgáját, a megolvasztott csokoládét, és jól dolgozzuk össze.
Verjük fel a tojások fehérjét keményre, és óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe. Öntsük egy 23 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül 1 óráig vagy tűpróbáig, majd vegyük ki a sütőből.
Hagyjuk a formában hűlni 5 percig, majd borítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Olvasszuk meg a maradék csokoládét a vajjal együtt, és simítsuk el a torta tetején. Hagyjuk, hogy az oldalán is lefolyjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre