Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így melegítsd fel a pizzát, és olyan lesz, mintha frissen sült volna

default user icon
MME
Amikor pizzát rendelünk, általában szeretünk biztosra menni, így vagy a legnagyobbra esik a választásunk a kínálatból, vagy több darabot veszünk, ezért szinte biztos, hogy nem fogy el egyszerre az összes. Ám a másnapos pizza – bármilyen gondosan is elcsomagoltuk – nem hozza előző napi formáját: száraz és kemény. A fogyaszthatóság reményében bedobjuk pár percre a mikróba, de a végeredmény az esetek döntő többségében nem az igazi… Most következő trükkjeinkkel azonban olyan lesz a másnapos pizza, mintha frissen a kemencéből érkezett volna.

Nem kell kidobni az előző napról megmaradt pizzát! Ha kipróbálod az alábbi három melegítési módszer valamelyikét, garantáltan olyan lesz a végeredmény, mintha frissen sült volna.

A sütős módszer

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, és toljuk az előmelegített sütőbe néhány percre, hogy felmelegedjen. Ezután helyezzük rá a pizzát, és süssük 10-15 percig. Ezzel az eljárással kellemesen ropogós lesz a pizza alja, miközben a feltét felmelegszik, és a sajt ismét jó nyúlós, olvadós lesz.

Melegítsük serpenyőben!

Közepes lángon forrósítsunk fel néhány perc alatt egy (lehetőleg tapadásmentes) serpenyőt. Helyezzük bele a pizzaszeletet, és melegítsük néhány percig. Ezáltal a tészta ismét ropogós lesz. Ezután öntsünk a serpenyőbe 1 evőkanál vizet, fedjük le, és pároljuk a pizzát kis lángon pár percig, vagy amíg a sajt jól megolvad rajta.

Elő az air fryerrel!

Béleljük ki a készülék kosarát sütőpapírral vagy alufóliával, tegyük bele a pizzát, és süssük 360 fokon 3-6 percig. A végeredmény: mintha frissen hozta volna a futár.

Az újramelegítés módja mellett az sem mindegy, hogyan tároljuk a megmaradt szeleteket. A pizzásdoboz helyett érdemes előnyben részesíteni az alufóliát, mert egyrészt jobban védi az ételt a kiszáradástól, másrészt kevesebb helyet foglal a hűtőben.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss