Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos babszósz avokádóval

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A chilis babhoz:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 4-5 szál zöldhagyma
  • 3-4 kanál olaj
  • 1 szál zöld fokhagyma
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 1 kiskanál koriandermag
  • bors
  • chilipaprika
  • Az avokádósalátához:
  • 1 nagy avokádó
  • 1 citrom leve
  • 1 szál zöld fokhagyma
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A zöldhagymát felkarikázzuk, dinsztelni kezdjük az olajon, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak felaprított fokhagymát, majd amikor pirulni kezd, akkor a darált húst és a koriandermagot. Sózzuk, borsozzuk, gyakran kevergetjük. A hús eleinte kevés vizet ereszt, amikor az elfő, akkor pótoljuk vízzel. Lefedve pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, és készre főzzük. Mindig pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

Amikor majdnem kész, pár percig hozzáfőzzük a babot, és belevágjuk a chilipaprikát is.

Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, kikaparjuk a puha, érett belét, és apróra kockázzuk. Megöntözzük citromlével, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy felaprított zöld fokhagymát.

Házi készítésű tortilla chips-szel fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss