Elkészítés: A tésztához a tojást a lágy margarinnal habosra keverjük, hozzáadunk 1,5 dl tejet, a kakaót és a cukrot, ismét jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd óvatosan, apránként belekeverjük a már kész masszába. A maradék tejjel hígítjuk, és jól összedolgozzuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Kb. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. A tésztát még melegen kettévágjuk. Vághatjuk formára is /szív, hal, stb./.
A krémhez a cukrot a tejjel felforraljuk, belekeverjük a lisztet, a kakaót és a kókuszreszeléket. Folyamatossan kevergetve közepes lángon főzzük, mig jól besűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint. Ezzel a krémmel töltjük a tésztát.
A mázt úgy készítjük, ahogy a krémet, de kókuszreszeléket nem teszünk bele. Gyorsan megkenjük vele a torta tetejét, mert hamar keményedik a máz. Mikor kész a torta és a máz kemény, tejszínhabbal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!