Elkészítés: Az újhagymát karikákra vágom, és egy tálban összekeverem a reszelt gyömbérrel, chiliolajjal, olívaolajjal, 1 citrom levével, fokhagymával, sóval és egy kevés vodkával (vagy bármilyen szesszel). Ebbe a páclébe tesszük a csirkemelleket, egy-két óráig állni hagyjuk hűtőben.
A húsokról lekapargatjuk a rátapadt hagymákat, és kevés olajon elkezdjük sütni. Mikor már mindkét oldala elszíneződik, hozzátesszük a hagymás pácot, majd egy kicsit később teszünk hozzá szójaszószt és a citrom lereszelt héját. Addig sütjük így, míg a hús átsül, majd a húsokat kiszedjük, de a hagymás szószt az edény alján hagyjuk, hozzátesszük a tejfölt, és liszttel besűrítjük. A köret ízlés szerint bármi lehet (én újkrumplival csináltam).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre