Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyász: elhunyt a híres étteremtulajdonos séf

default user icon
MME
Váratlanul elhunyt a BBC egyik sztárséfje, több népszerű szakácskönyv szerzője, a díjnyertes étteremtulajdonos Russell Norman. A tragédia néhány héttel azután történt, hogy megjelent a negyedik szakácskönyve.

"A legmélyebb szomorúsággal jelentem be legjobb barátom, Russell Norman elvesztését. Egy rövid csata után a kórházban halt meg" - írta meg Facebook oldalán Russell Norman brit sztárséf üzlettársa és barátja, Richard Beatty.

Halála oka egyelőre ismeretlen, a közleményből annyi derült ki, hogy 57 éves korában, a kórházban történt a tragédia. Felesége, Dr. Genevieve Verdigel művészettörténész professzor, és három gyermeke végig mellette volt.


Norman, aki eredeti foglalkozását tekintve angol tanár,  azután lett ismert, hogy 11 évvel ezelőtt díjazták első szakácskönyvét és felkérték, hogy legyen ő a főszereplő a BBC2 hatrészes, The Restaurant Man című műsorában.

A tragikus haláleset néhány héttel azután történt, hogy megjelent negyedik szakácskönyve. Ez volt az a kötet, amire a legbüszkébb volt, nagyon boldog volt, amikor megjelent – írja a Guardian. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss