Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. Az őrölt diót, a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük, legvégül fakanállal a felvert habot hozzáadjuk.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 160 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával, egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével. A krémet 2 felé osztjuk, az egyik felével megkenjük az alsó lapot, és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal. Ezután rátesszük a felső
lapot, és megkenjük a krém másik felével.
A torta tetejét tejszínhabbal, illetve őszibarackkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre