hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő sütemény

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat, a felaprított csokoládéval, majd hozzáadjuk a kávét.
  2. A tojásokat felverjük a barna cukorral, és beleforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. Simára dolgozzuk. Belecsorgatjuk a megolvasztott vajas-kávés csokit, végül hozzáadjuk a tejfölt.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 165 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez simára keverjük a mascarponét a porcukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A csokoládét durvára reszeljük, és ezt is a krémhez adjuk.
  6. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és kis lángon megolvasztjuk, és picit hagyjuk hűlni. Ezt is a krémbe keverjük, a kimagozott meggyel együtt.
  7. Az összeállított krémet kihűlt tésztára simítjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
  8. Olvasztott csokival bevonjuk a süteményt, majd pár óra hűtés után, felszeletelve kínáljuk.

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

    FEKETE-ERDŐ POHÁRDESSZERT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss