hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas trüffel torta sütés nélkül

3 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kekszes alaphoz:
  • 25 dkg darált keksz (háztartási)
  • 12 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • A trüffelhez:
  • 20 dkg tejcsoki (én 10-10 dkg ét- és tejcsokit használtam)
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 dkg margarin
  • őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót, és sima masszává gyúrjuk.

Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen némi pereme is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. fél óra).

Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl.

Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre. Legalább 4 órára (jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss