Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas almakrémleves

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citrom héját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral és a fűszerekkel.

Ezután főzzük addig még az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.

A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Ízlés szerint tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Én leveles tésztából kis fenyőfákat szúrtam ki, majd lekentem tojással és megszórtam mákkal, mandulaforgáccsal. Ezután pár perc alatt szép pirosra sütöttem. A krémes-fűszeres levest poharakba merve, a ropogós leves tésztával tálaltam. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek