Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós macskanyelv

45 perc
rafinált
átlagos
1 adag
Hozzávalók
  • 100 g őrölt dió, 80 g porcukor, 70 g tojásfehérje, 70 g kristálycukor, 100 g étcsoki, 150 ml tejszín, 100 g fehér csoki, kevés sárga barack lekvár

Elkészítés

  1. A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, a habba határozott mozdulatokkal bele keverjük az összekevert porcukros diót, habzsákba töltjük, és hasonló méretű macskanyelv formára kinyomjuk szilikonos sütőpapírra. 145 C fokos előmelegített sütőben légkeverésen 20 percig sütjük. Kihűlés után levesszük a sütőpapírról és párosítjuk. Elkészítjük a töltelék krémeket: a 100 g étcsokit feloldjuk 100 ml forró tejszínnel, kihűtjük, majd a 100 g fehér csokit 50 ml forró tejszínnel szintén feloldjuk és kihűtjük. A két krémet külön-külön egy-egy habzsákba töltjük. Mind a két ízből nyomunk a teasüteményekre, a krém közepébe kevés barack lekvárt teszünk. A puszedlik tetejét felhelyezzük, és olvasztott étcsokival díszítjük. Hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

Ezek is érdekelhetnek