Diós-lekváros muffin

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a puha margarint és a tejet.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a darált diót és a sót, majd alaposan összekeverjük. Ezután a tojásos keverékhez adjuk, és egy fakanállal alaposan összekeverjük.
  3. A muffinformát kibéleljük papírkapszlival, majd félig megtöltjük a masszával. Ezután mindegyik közepére teszünk 1 tk lekvárt, majd rákanalazzuk a maradék masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve, pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen. 

Megjegyzés

Tálaljuk pl. egy tányér raguleves mellé második fogásként. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek