hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csontleves velőscsonttal és sok zöldséggel

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A csontokat megmosom, majd 1,5 liter vízben felteszem főni. Sózom.

A zöldségeket megtisztítom, a répát és a fehérrépát hosszában felcsíkozom, a zellert és a karalábét négybe, a krumplit kockára vágom, a hagymát megmosom, a kelkáposzta torzsáját kivágom, a paprikát, a chilit és a gombát felszeletelem. A zeller leveleiből 3 szárat és a petrezselymet egészben hagyom.

Amikor a leves felforrt, a habot leszedem, a tűzhely hőfokát közepesre veszem, fűszerezem, s gyöngyöző főzéssel 45 percig főzöm. Kiveszem a csontokat, beleteszem a felvágott zöldségeket, a hagymákat héjával, a kelt egészben.

A csontról leszedem a húst, visszateszem a levesbe. Kb. 40 perces főzés után, amikor a zöldségek megpuhultak, tálalok.

A velőscsontból kiszedem a velőt, pirítóssal tálalom sóval, borssal, hagymával. A levest tálba merve tálalom, aki akarja, gazdagíthatja még főtt cérnametélttel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss