Elkészítés: Előző este leforrázzuk a babot, amikor ráncos lesz, szemenként lehúzzuk a héját és feltesszük főni. Ha megpuhult, lecsorgatjuk a levét, és összetörjük.
Másnap a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a babot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fél citrom reszelt héját és levét, a lereszelt csokoládét, a zsemlemorzsát és végül a tojásfehérjék keményre vert habját.
Ezután kiknet, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és közepes lángon megsütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
A krém hozzávalóit habosra keverjük és megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy maradjon krém a torta bevonására is. A tetejét a tejből és tejszínhab porból felvert tejszínnel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre