Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő bejelentést tett a Foodora: így alakulnak novembertől a kiszállítási díjak

default user icon
MME
Az egykoron Netpincérként és foodpandaként is ismert cég, a foodora november elsejétől új díjszabást léptetett életbe. A változás egyelőre csak a budapestieket érinti.

A házhozszállítós cég 2023. november 1-től megváltoztatta kiszállítási díjait. A változtatás értelmében Budapesten a foodora átlagosan 16 százalékkal csökkenti a kiszállítási díjait, a döntés pedig érinti a cég közel 2500 éttermi partnerét. A foodora legalacsonyabb kiszállítási díja az eddig 599 forintról 399-re mérséklődik - közölte a cég.

„Látva az elmúlt időszak megnövekedett terheit, mindent megteszünk, hogy szolgáltatásunk eredeti céljához híven a lehető legtöbb embernek segítsünk azáltal, hogy anyagilag is elérhetővé tesszük az étel- és élelmiszerrendelést, ezzel időt és energiát spórolva az élet fontos dolgaira. Reméljük, hogy a lépéssel sikerül fokozni az érdeklődést éttermi partnereink felé is, ezáltal kompenzálva a recesszió miatt kiesett forgalmuk egy részét” - mondta el Szauter Zsolt, a foodora marketingvezetője.

A kiszállítási díj mértéke a kiválasztott étteremtől való távolságtól függ - minél messzebbről rendel valaki az appon, annál magasabb a kiszállítás díja. Jelenleg Budapesten a rendelések túlnyomó többsége az éttermek és üzletek 3 km-es környezetéből érkezik, így ezeken a távokon lesz érezhető arányaiban a legmarkánsabb különbség. Ezáltal a lehető legtöbb felhasználónak kínálnak csökkentést.

A kiszállítási díjakat elsőként Budapesten csökkentik, a többi városban ez legkorábban 2024-ben valósulhat meg.

Borítókép: Positive Adamsky

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek