Csíkos almás pite

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • tejföl
  • tojás
  • sütőpor
  • cukor
  • alma
  • kakaópor
  • lekvár
  • fahéj
  • cukor
  • dió
  • búzadara

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót tálba teszem és összegyúrom. Ha nem akar összeállni rendesen, akkor tehetünk hozzá annyi tejet, hogy nyújtható legyen. 3 egyforma gombócra osztom, az egyikbe belegyúrom a kakaóport.

Ezután az almát megpucolom, lereszelem, egy lábasba teszem, ízlés szerint cukorral (ha nem túl édes az alma, akkor én 4-5 evőkanállal szoktam) és az őrölt fahéjjal közepes lángon addig főzöm, amíg az alma szétesik (kb. 5 perc).

Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtom az egyik sárga tésztát, megkenem a lekvár felével, majd megszórom dióval. Ezután a kakaós lap következik, amit megszórok nagyon vékonyan búzadarával, ráöntöm az almát, elsimítom, rákenem a lekvár második felét, majd ezt is megszórom dióval. Ezután befedem a maradék tésztalappal.

Kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, porcukorral megszórom a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss