hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsós pikáns ragu

60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A ragut azzal kezdjük, hogy 1 nagy fej fokhagymát megmosunk, majd a tetejét levágjuk. Meglocsoljuk 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal, megszórjuk őrölt borssal, és alufóliába csomagoljuk.
200 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük.

Amíg sül a fokhagyma, 3 újhagymát vékonyra karikázunk, 1 nagy pritamin paprikát is szép vékonyra felcsíkozunk, valamint 1 chilipaprikának a húsát is (magok nélkül) vékonyra karikázzuk. 5 mentalevelet felcsavarunk, és nagyon vékonyra szeleteljük.

1 evőkanál extra szűz olívaolajon a hagymát és a paprikákat 1 csipet sóval, 1 csipet csemege pirospaprikával és 1 jó csipet köménnyel dinsztelni kezdünk. 6-7 paradicsomot kicsumázunk, meghámozunk, a kezünkkel szétnyomjuk, és a paprikás alaphoz tesszük. Megszórjuk kevés barnacukorral, ismét sóval, borssal ízesítjük. 20 percen át lassú tűzön főzzük.

Ezután a megsült fokhagymából 5-6 gerezdet összenyomunk és bele tesszük a raguba. Beleöntünk még 2 csésze csicseriborsót (ha száraz, előtte puhára főzzük, 12 óra áztatás, majd 1 óra alatt fűszeres vízben puhára fő), belereszeljük fél citrom héját, 1 marék petrezselyemzölddel megszórjuk és összemelegítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom tarhonyával.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss