Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-mákos kenyér

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a mákot egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a citrom héját, alaposan összekeverjük.
  2. A puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra, krémesre keverjük egy robotgéppel, majd egyesével a tojásokat is hozzákeverjük. A tejet is hozzáadjuk, simára verjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is. Homogén masszát kell kapnunk.
  3. Kikent pástétom- vagy nagyobb őzgerincformába simítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 40-45 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. A sütőből kivéve 15 percet pihentetjük a formában, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk langyosra kihűlni. A mázhoz a citrom levét kifacsarjuk, a porcukorral alaposan kikeverjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk, hagyjuk megszikkadni, majd szeletelve tálaljuk. Díszítésként megszórjuk  reszelt citromhéjjal és mákkal.

CITROMOS-MÁKOS VILLÁMSÜTI>>> 

EGYSZERŰ CITROMOS MÁKTORTA>>> 

CITROMOS-MÁKOS KEKSZ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss