Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
WM
A padlizsánkrém könnyen elkészíthető fogás, amellyel feldobhatjuk a munkahelyi szendvicseinket, megvendégelhetjük a barátainkat vagy reggelire/vacsorára kínálhatjuk a családunknak. A padlizsánkrém-készítés nem ördöngősség, de ahhoz, hogy valóban jól sikerüljön, érdemes néhány dologra odafigyelni.
SB
Tojásgyümölcsnek, török- vagy kékparadicsomnak is nevezik, Erdélyben vinete vagy vinetta. A Közel-Keleten ez a szegény ember kaviárja.
MME
Salátának hívjuk, pedig hagyományos értelemben nem is saláta, sokkal inkább valamiféle krém, amit előételként pirítóssal vagy pitával, főételként viszont grill húsok köreteként is fogyaszthatunk.
Habliliom
Az eredetileg Közép-Amerikából származó, termesztését és népszerűségét tekintve azonban viszonylag fiatal kultúrnövény igazi hazai szezonja a nyár végén van. A piaci standok kínálatában - szerencsés esetben - a sárga és zöld példányok egyaránt szép számmal megtalálhatók.
Vannak olyan nagyon jó és egyszerű alapanyagokból szinte villámgyorsan elkészíthető fogások, melyek elkészítése különösebb főzőtudományt sem igényel, tálalásuk mégis komoly elismerésre sarkallja az asztal körül ülőket.
A padlizsánkrém már-már olyan étel, mint a lecsó vagy a túrógombóc, a bolognai vagy a tiramisu: mindenki a sajátjára esküszik. Érdemes azért böngészni a receptek és tippek között, mert a legfinomabb padlizsánkrém is továbbfejleszthető!